Foredrag
BLIV KLOGERE PÅ HVERDAGSMADEN
hvis i er en flok madglade entusiaster, professionelt eller privat.
så vil jeg meget gerne snakke med jer
SMAG og de andre sanser
Når vi spiser så bruger vi alle fem (grund)sanser samtidigt. Syn, lugt, smag, føle og høre er alle lige vigtige for smagsoplevelsen af en mundfuld mad. Alle mennesker kan lide alle råvarer...
Det handler om at forstå hvorfor maden smager dig godt, og ikke gør. Så derefter kan du få mad til at stimulere sanserne, for dig, på en positiv måde. Bliv klogere på dine egne sanser og udvid dit ordforråd.
Link til bog SANS - en bog om mad og smag
SURDEJSBRØD
surdej er vand og mel rørt sammen og BRØD er kornets vej fra mark til mave
Når du starter en ny surdej, vil der de første dage være en kamp om herredømmet. Bakterier, gær og skimmelsvampe vil kæmpe om pladsen i dejen. Nogle gange begynder vand og mel at rådne, og nogle gange bliver det til surdej. Surdej giver brødet liv, velsmag og holder det friskt længere.
Korn og brød er mangfoldigt, og der er meget som har indflydelse på det daglige brød. Uanset om brødet bliver godt eller skidt, har en tyk eller tynd skorpe, er tæt eller luftigt, så har det en årsag.
Bliv klogere på surdejsbrød, hvordan du kan holde surdej i live og bage smagfulde, luftige brød der passer til dig. Med og uden røremaskine.
EDDIKE - frugternes evige liv
For at brygge frugteddike skal der ske 2 ting:
1. Frugtens eget sukker skal omdannes til alkohol.Dette gøres ved at knuse frugten og sætte den til gæring.
2. Alkohol skal omdannes til eddikesyre.
Indtil nu har jeg brygget cidereddike på æbler, pærer, mirabeller, blommer, tomater, ærter, honning og jordbær.
Bliv klogere på eddikesyrebakterier, udstyr og eddike i maden.
FERMENTERING
Handler om at skabe liv for nogle mikroorganismer og ikke for andre. Alle frugter og grøntsager kan fermenteres, og bringe smag og liv i din hverdagsmad.
Bliv klogere på hvordan du skaber gode vækstbetingelser for mælkesyrebakterier
Når vi spiser så bruger vi alle fem (grund)sanser samtidigt. Syn, lugt, smag, føle og høre er alle lige vigtige for smagsoplevelsen af en mundfuld mad. Alle mennesker kan lide alle råvarer...
Det handler om at forstå hvorfor maden smager dig godt, og ikke gør. Så derefter kan du få mad til at stimulere sanserne, for dig, på en positiv måde. Bliv klogere på dine egne sanser og udvid dit ordforråd.
Link til bog SANS - en bog om mad og smag
SURDEJSBRØD
surdej er vand og mel rørt sammen og BRØD er kornets vej fra mark til mave
Når du starter en ny surdej, vil der de første dage være en kamp om herredømmet. Bakterier, gær og skimmelsvampe vil kæmpe om pladsen i dejen. Nogle gange begynder vand og mel at rådne, og nogle gange bliver det til surdej. Surdej giver brødet liv, velsmag og holder det friskt længere.
Korn og brød er mangfoldigt, og der er meget som har indflydelse på det daglige brød. Uanset om brødet bliver godt eller skidt, har en tyk eller tynd skorpe, er tæt eller luftigt, så har det en årsag.
Bliv klogere på surdejsbrød, hvordan du kan holde surdej i live og bage smagfulde, luftige brød der passer til dig. Med og uden røremaskine.
EDDIKE - frugternes evige liv
For at brygge frugteddike skal der ske 2 ting:
1. Frugtens eget sukker skal omdannes til alkohol.Dette gøres ved at knuse frugten og sætte den til gæring.
2. Alkohol skal omdannes til eddikesyre.
Indtil nu har jeg brygget cidereddike på æbler, pærer, mirabeller, blommer, tomater, ærter, honning og jordbær.
Bliv klogere på eddikesyrebakterier, udstyr og eddike i maden.
FERMENTERING
Handler om at skabe liv for nogle mikroorganismer og ikke for andre. Alle frugter og grøntsager kan fermenteres, og bringe smag og liv i din hverdagsmad.
Bliv klogere på hvordan du skaber gode vækstbetingelser for mælkesyrebakterier